home

 

Caleidoscop asiatic

 

SINGAPORE - MALAEZIA - INDONEZIA

 

Singapore - Malacca - Kuala Lumpur - Jogjakarta - Prambanan -Borubudur - Denpasar / Bali - Ubud / Bali - Nusa Dua / Bali

 

O calatorie intr-o lume care imbina misterul oriental cu tehnica vestica intr-un caleidoscop viu colorat, care va incepe la Singapore, "oraşul leului", oraş-stat insular cu unul dintre cele mai inalte standarde de viata din lume, va continua la Kuala Lumpur, monument al ingenuitatii şi determinarii malaeziene, devenita dintr-o murdara exploatare miniera una dintre cele mai spectaculoase metropole asiatice şi de aici spre Indonezia, pentru a vizita Jakarta, "marele durian", Java, cu minunatele temple Prambanan şi Borobudur şi Insula Bali, faimoasa pentru plajele minunate, luxuriantele paduri tropicale, sculpturile in lemn, peşterile sacre şi nu in ultimul rand pentru moştenirea culturala a singurei insule hinduse din Indonezia, vizibila in cele peste 20.000 de temple şi altare, motiv pentru care mai este cunoscuta şi ca "Insula celor 1000 de temple".

 

Perioada: 30.09 - 12.10.2024

 

Ziua 1 / 30.09.2024: Bucureşti - Istanbul

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 18.30 (in fata ghişeului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1046 (21:40 / 23:10).

Ziua 2 / 01.10.2024: Istanbul - Singapore

Plecare spre Singapore cu zborul TK 54 (02:10 / 17:50). Sosire la ora 17:50 in Singapore, unul dintre cele mai prospere state din lume, fondat ca o colonie britanica acum doua secole, o metropola moderna, foarte curata, inconjurata de parcuri verzi atent ingrijite. Singapore este considerat o veritabila "perla a Asiei", situat in topul celor mai vizitate orase ale lumii. Arhitectura urbana fascinanta, cu zgarie-nori care marginesc bulevardele largi, vibranta viata de noapte, influentele chineze, indiene si malaeziene, clima tropicala, bucataria delicioasa şi mall-urile ultramoderne care au facut din oraş un sinonim pentru cumparaturi, ne aşteapta sa le descoperim. intalnire cu reprezentantul local şi transfer pentru cazare in Singapore la Hotel M Social 4* (sau similar 4*) in camere Alcove Cozy.

Ziua 3 / 02.10.2024: Singapore

Mic dejun. Tur panoramic al "Oraşului Gradina", aşa cum mai este denumit Singapore, prilej cu care vom vedea cartierul colonial, centrul districtului de afaceri Padang, centrul civic unde se afla Parlamentul, Curtea Suprema, Primaria, Clubul de Cricket, Esplanade Theatres, cladire situata de-a lungul Golfului Marina Bay, Parcul Merlion care ofera o superba panorama a golfului cu iahturi, unde se afla statuia Merlion, simbolul oraşului, creatura mitologica cu cap de leu şi trup de peşte, care reprezinta originile umile ale oraşului ca sat pescaresc. Vom vedea in continuare Templul Thian Hock Keng, unul dintre cele mai vechi temple budiste, cartierul Chinatown, cartierul Little India, situat pe malul estic al raului Singapore, care ne va intampina cu aromele inconfundabile de iasomie si mirodenii, manufacturile de prelucrare a pietrelor pretioase si Gradina de Orhidee din cadrul Gradinii Botanice din Singapore, care se mandreste cu peste 60.000 de orhidee, din peste 400 de specii şi cu peste 2.000 de hibrizi. Timp liber la dispozitie pentru plimbari individuale, cumparaturi sau veti avea posibilitatea de a a vizita optional Gradinile Nationale - Gardens by the Bay. Acestea sunt renumite prin: Flower Dome, o sera uriaşa care reproduce climatul mediteraneean rece-uscat al regiunilor din Africa de Sud, California, Spania şi Italia; Cloud Forest, care adaposteşte cea mai mare cascada de interior din lume şi OCBC Skyway, care ne va conduce la inaltimile gradinilor verticale Supertrees, de unde vom avea o panorama deosebita asupra oraşului Singapore de la o inaltime de 22 m. Cazare in Singapore la Hotel M Social 4* (sau similar 4*) in camere Alcove Cozy.

Ziua 4 / 03.10.2024: Singapore - Malacca - Kuala Lumpur

Mic dejun. Plecare spre Malacca, Malacca, cel mai vechi oraş din Malaezia, situat in sudul peninsulei malaeziene. Fosta colonie portugheza, olandeza şi britanica, cunoscuta prin farmecul canalelor pitoreşti, stradutelor inguste cu temple şi case vechi, Malacca face parte in prezent din Patrimoniul Mondial UNESCO. Vom face un tur panoramic de oraş, prilej cu care vom vedea Biserica Sf. Petru, cea mai veche biserica crestina din Malaezia, marele cimitir chinez care dateaza din sec. al XVII-lea, faimoasa Porta de Santiago, dovada ocupatiei portugheze, ruinele bisericii Sf. Paul, locul unde Francisc Xavier a infiintat prima şcoala moderna din Malaezia şi Piata Olandeza, unde vom vedea cea mai veche biserica protestanta din tara, Biserica lui Hristos si Turnul cu ceas, ridicat langa Fantana construita de britanici in memoria reginei Victoria. Vom vizita apoi cel mai vechi templu functional chinez din Malaezia, Cheng Hoon Teng, fondat in anul 1645, singurul templu unde exista trei doctrine majore ale credintei chineze: taoism, buddhism şi confucianism. Dejun la un restaurant local. in continuarea zilei ne vom indrepta spre Kuala Lumpur, capitala Malaeziei, unde modernul se armonizeaza inedit cu traditionalul, zgarie-nori impresionanti inaltandu-se falnic langa temple şi cladiri istorice, palmierii şi vegetatia luxurianta dandu-i un farmec exotic aparte, iar mall-urile in care iti poti petrece zile intregi reprezinta o invitatie de neratat. Emblema Malaeziei - Turnurile Pentronas şi Menaka KL (turnul de telecomunicatii) se vad de departe, noaptea oferind un spectacol mirific. Kuala Lumpur este un oraş in care oricat de mult ai sta nu poti spune ca ai vazut totul. Singapore unul dintre cele mai prospere state din lume, fondat ca o colonie britanica acum. Transfer pentru cazare in Kuala Lumpur la Hotel Ramada KLCC 4* (sau similar 4*) in camere Studio Executive.

Ziua 5 / 04.10.2024: Kuala Lumpur

Mic dejun. Zi dedicata explorarii orasului Kuala Lumpur, ale carui principale atractii turistice se concentreaza in doua mari zone de interes: Centrul Orasului si Triunghiul de Aur. insotiti de ghidul local vom porni intr-un tur panoramic de oras, care va include: Piata Independentei - Dataran Merdeka, Monumentul National - Tugu Negara, construit in memoria soldatilor cazuti in timpul luptei pentru independenta Malaeziei, Curtea Federala, construita in stil maur, Moscheea Masjid Negara, una dintre cele mai mari din Asia de Sud-Est, Poarta Palatului Regal, Gara Centrala, construita conform arhitecturii mahomedane, Chinatown, unul dintre cele mai colorate şi vibrante cartiere din oraş, Turnurile Gemene Petronas (intrarea nu este inclusa), inalte de 452 m, care sunt cele mai reprezentative constructii de arta moderna si postmoderna (pana nu demult cele mai inalte din lume, depasite in prezent de "Taipei 101 Tower" si Burj Dubai). in continuarea zilei vom vizita Pesterile Batu, o populara atractie turistica, aflata la o distanta de 13 km nord fata de oras. in pestera principala se afla un templu hindus, la care se ajunge urcand 272 de trepte, iar intr-o pestera mai mica, aflata la baza dealului, este gazduita o interesanta expozitie despre mitologia malaeziana. Optional, cina in Revolving Tower, turnul care ofera o splendida panorama asupra oraşului luminat. Cazare in Kuala Lumpur la Hotel Ramada KLCC 4* (sau similar 4*) in camere Studio Executive.

Ziua 6 / 05.10.2024: Kuala Lumpur - Jogjakarta

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Air Asia, zbor AK 346 (09:35 / 11:20) spre Jogjakarta, capitala sultanatului cu acelaşi nume, din zona centrala a insulei Java, Indonezia. Este capitala culturala a tarii si totodata cel mai vizitat loc din insula Java. Cina si cazare in Jogjakarta la Hotel Santika Premier Jogja 4* (sau similar 4*) in camere deluxe.

Ziua 7 / 06.10.2024: Jogjakarta - Templul Prambanan - Jogjakarta

Mic dejun. Deplasare spre Templul Prambanan pentru a admira acest templu hindus dedicat zeului Shiva, unul dintre cele mai frumoase temple din lume, situat şi el pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Templul, o adevarata capodopera a sculpturii in piatra, dateaza din sec. al IX-lea şi a fost restaurat cu acuratete dupa secole de totala parasire. Vom fi incantati de simetria sa perfecta, de gratia şi detaliile sculpturale, care pun in evidenta scene din epopeea Ramayana. Transfer la Restaurantul Puriwisata pentru o cina bufet, urmata de un spectacol de balet Ramayana. Cazare in Jogjakarta la Hotel Santika Premier Jogja 4* (sau similar 4*) in camere deluxe.

Ziua 8 / 07.10.2024: Jogjakarta - Templul Borubudur - Jogjakarta

Mic dejun. intalnire cu ghidul local alaturi de care vom face un tur de oras, prilej cu care vom vizita Palatul Sultanului, construit in anul 1970 de catre Sultanul Hamengkubowono I, Castelul de Apa Taman Sari, cu motive atat indoneziene cat si portugheze, precum si manufacturile de baticuri, argintarie si marochinarie. Dejun in timpul vizitelor. Ne vom indrepta apoi spre Templul Borobudur, cel mai mare şi mai impresionant templu budist din lume, cu o vechime de aprox. 1.200 de ani, care a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 1991. De-a lungul timpului a fost acoperit de cenuşa vulcanica şi de jungla, dar in prezent a fost in totalitate recuperat. Astazi este cel mai vizitat monument din Indonezia, loc important de pelerinaj pentru budişti, fiind ultimul popas pe traseul urmat de pelerini cu ocazia Vesak-ului, sarbatoarea nationala a naşterii şi mortii in Indonezia. Dupa ce vom vizita şi Templul Mendut, aflat in apropiere, ne vom intoarce la Jogjakarta pentru cazare la Hotel Santika Premier Jogja 4* (sau similar 4*) in camere deluxe.

Ziua 9 / 08.10.2024: Jogjakarta - Denpasar (Bali) - Nusa Dua (Bali)

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Air Asia, zbor QZ 8441 (13:00 / 15:20) spre Denpasar, capitala Insulei Bali. intalnire cu ghidul local impreuna cu care ne vom indrepta pentru cazare in Nusa Dua la Hotel Nusa Dua Beach 5* (sau similar 5*) in camere deluxe.

Ziua 10 / 09.10.2024: Nusa Dua (Bali) - Turul Kintamani - Nusa Dua (Bali)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plaja şi alte activitati individuale sau excursie optionala de o zi numita "Turul Kintamani". in prima parte a zilei va veti deplasa la Ubud, un remarcabil oraş, centru cultural şi artistic. Veti putea face cumparaturi in piata locala si in continuarea zilei veti vizita Puri Saren Agung, o cladire istorica care a fost resedinta regala oficiala. in continuarea zilei veti vizita izvorul sfant Tirta Empul, inconjurat de un templu mare inchinat zeitatii hinduse Indra. Aici se afla piscine a caror apa se considera ca avand puteri curative. Va veti indrepta apoi spre Kintamani pentru a va bucura de panorama splendida oferita de vulcanul activ al muntelui Batur şi de o uluitoare privelişte asupra celui mai mare lac din Bali format in craterul vulcanului, Lacul Batur si a vizita templul Besakih. Dejun in timpul vizitelor. intoarcere in Nusa Dua pentru cazare la Hotel Nusa Dua Beach 5* (sau similar 5*) in camere deluxe.

Ziua 11 / 10.10.2024: Nusa Dua (Bali) - Uluvatu Sunset - Nusa Dua (Bali)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plaja şi alte activitati individuale sau excursie optionala de o jumatate de zi numita "Uluvatu Sunset". Va veti deplasa de-a lungul tarmului intortocheat pana la Templul Uluwatu, situat printre stancile sudice ale peninsulei Bukit, ale carei prapastii dramatice se ridica la aprox. 100 de metri deasupra Oceanului Indian. Cocotat maiestuos pe marginea unui promontoriu abrupt, micul templu dateaza din secolul al X-lea si se numara printre cele sase temple cele mai venerate de poporul balinez. Va veti bucura de un frumos apus de soare pe ocean ca fundal si un dans kecak cu miscari traditionale balineze si cantece interpretate in cerc in jurul unei torte aprinse. Dupa aceea, veti continua spre o plaja intinsa din golful Jimbaran pentru o cina delicioasa la gratar. Veti lua cina cu fructe de mare sub cerul cu stele. intoarcere in Nusa Dua pentru cazare la Hotel Nusa Dua Beach 5* (sau similar 5*) in camere deluxe.

Ziua 12 / 11.10.2024: Nusa Dua (Bali) - Denpasar (Bali) - Istanbul

Mic dejun. Camerele sunt disponibile pana la ora 12:00. Dupa-amiaza, transfer la aeroport pentru plecarea spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 67 (21:20 / 05:00).

Ziua 13 / 12.10.2024: Istanbul - Bucureşti

Plecare spre Bucureşti cu zborul TK 1043 (07:00 / 08:15).

 

TARIF: 1360 EURO + 2080 USD / loc in camera dubla; Supliment single: 650 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup de maxim 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se va majora cu 160 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Istanbul - Singapore şi Denpasar (Bali) - Istanbul - Bucuresti cu compania Turkish Airlines

- transport continental cu avionul pe rutele: Kuala Lumpur - Jogjakarta, Jogjakarta - Denpasar (Bali)

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi continentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turişti

- 7 nopti cazare in hoteluri de 4* şi 3 nopti cazare in hotel de 5*

- mesele mentionate in program: 10 mic dejunuri, 2 dejunuri, 2 cine, dintre care una cu spectacol traditional la un restaurant local

- transferurile, tururile şi excursiile mentionate in program

- tururi de oraş cu ghid local in Singapore, Malacca, Kuala Lumpur si Jogjakarta

- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program

- vizitarea exterioara a templului Prambanan

- vizitarea exterioara a templului Borobudur

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

- taxa de turism in Malaezia: aprox. 3 usd/noapte (se achita individual la receptia hotelului din Kuala Lumpur)

- taxa de viza pentru Indonezia (viza se obtine şi se achita la sosire, pe aeroport: aprox. 35 usd/pers.)

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

- bacşişuri: 50 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pt. bagajişti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacşişurile nu se refera si la excursiile optionale)

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local; tarifele de mai jos sunt valabile pentru un minim de 20 de participanti:

  • cina la Restaurantul Revolving Tower in Kuala Lumpur: aprox. 90 euro/pers.
  • bilet intrare Turnurile Petronas: 40 euro/pers.
  • vizita la Gradinile Nationale - Gardens by the Bay: aprox. 55 euro/pers.
  • turul Kintamani din Bali cu dejun inclus: aprox. 75 euro/pers.
  • turul Uluvatu Sunset cu cina inclusa: aprox. 75 euro/pers.

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- paşaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul işi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turiştilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfaşoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale şi la itinerar cu observatia ca nu are calificarea şi atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate şi ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie şi la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat in program

- agentia işi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depaşirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-şi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turiştilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turiştilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele şi pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce şi ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada şi evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreşte (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original şi acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala şi cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata şi in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>